Iskolakezdési támogatás

Iskolakezdési támogatás

Iskolakezdési segély - 2023

Tájékoztatjuk a szülőket, hogy Lövő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a lövői lakóhellyel rendelkező középiskolai és általános iskolás tanulók részére az idei évben is iskolakezdési segélyt állapít meg. 

Lövő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021.(V.21.) önkormányzati rendelete alapján a támogatásban az részesülhet, akinek a családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a szociális vetítésialap összegének 800 %-át, azaz maximum nettó 228.000 Ft /fő.

A segély felvételének feltétele a jelenlegi törvényi előírásoknak megfelelően a szülők munkáltatója által kiállított jövedelemigazolásának leadása. A családi pótlék igazolására benyújtható bankszámlakivonat, vagy postai átvételi elismervény is.

A támogatás igényléséhez kérelem kitöltése szükséges. A kérelem letölthető a lovo.hu oldalról (Kérelem letöltése), kérhető a hivatalban és a lövői iskolában is.

Azoknak a diákoknak, akik nem a Lövői Általános Iskola tanulói vagy középiskolás tanulók a kifizetéshez iskolalátogatási igazolás leadása is szükséges!

A kérelmeket, igazolásokat legkésőbb 2023. szeptember 15-ig kérjük eljuttatni a Lövői Közös Önkormányzati Hivatalhoz vagy leadhatók a Lövői Általános Iskola titkárságán is!

További információ és bővebb tájékoztatás kérhető a +3630/430-0582-as telefonszámon, Szőkéné Horváth Kitti, szociális ügyintézőnél.

 Hollósi Gábor
 polgármester